Det bedste lån?

Find det bedste lån lige nu! Denne lokkende lille sætning vil du højst sandsynligt støde på, hvis du foretager en hurtig google søgning på et hvilken som helst lån. Du vil dernæst opdage, at der derudover er tale em et kæmpestort marked, der lokker med de absolut bedste lån. Der er nemlig rigtig mange muligheder i dag for at finde det bedste lån lige nu, men hvilket lån er så det perfekte for dig? 

Denne artikel har til hensigt at hjælpe dig med at få ryddet lidt op i den tåge, der helt sikkert slører dine tanker, når det kommer til de mange lån, der udbydes i dag. 

Hvilken type lån er du på udkig efter?

Før du går på udkig efter et lån, er det først og fremmest vigtigt, at du gør dig fuldstændig klart præcist, hvor meget du har brug for at låne – og til hvad. Find det bedste lån lige nu ved at definere dit låns størrelse og se, hvilken af disse overordnede kategorier du tilhører.

 • De store behov: For eksempel til et nyt hus.
 • De mellemstore behov: For eksempel til en ny bil.
 • De mindre behov: For eksempel til at købe ny vaskemaskine eller måske blot til at spæde lidt til økonomien.

Når du først har defineret hvad og hvor meget, så er det nu tid til at tage et kig på de forskellige lånemuligheder, der findes derude, og derefter finde det bedste lån lige nu. Der findes nemlig en hel del.

Find det bedste lån lige nu på nettet

Den første type lån, der vil blive gennemgået her er de mange lån, som i dag findes på nettet. Online forbrugslån – eller kviklån – er de seneste år gået hen og blevet en fast bestanddel af det danske lånemarked. 

Dette skyldes hovedsageligt, at denne type lån fylder et hul i markedet, idet det er blevet betydeligt vanskeligere at låne penge hos bankerne. Derfor er denne type lån velegnet til mennesker, der finder det vanskeligt at blive godkendt i bankerne, og hvor der er tale om et øjeblikkeligt behov for penge; man kan nemlig i langt de fleste tilfælde få sine penge udbetalt næsten med det samme. 

Find det bedste lån lige nu med et af de mange forbrugslån, der faktisk er bedre end deres rygte, og såfremt man går forsigtigt til værks, er det faktisk slet ikke en dårlig løsning med et kviklån. Men hvor der er fordele, er der selvfølgelig også ulemper. Nedenfor vil de mest gængse fordele, såvel som ulemper blive beskrevet. Find det bedste lån lige nu ved at veje det positive op imod det negative.

Fordele ved lån på nettet: 

 • Det er nemt at blive godkendt
 • Det er hurtigt at ansøge
 • Du vælger helt selv dit låns størrelse
 • Der er ofte fleksible tilbagebetalingsaftaler

Ulemper ved lån på nettet

 • Højere renter og gebyrer
 • Du skal have en fast månedlig indkomst
 • Du skal helst ikke være optaget i RKI
 • Høje strafgebyrer ved for sen eller udeladt tilbagebetaling

Nu hvor du kender et par af fordelene og ulemperne ved lån på nettet, skal du nu undersøge hvilke af de online lån, der har de bedste lånebetingelser. 

Find det bedste lån lige nu ved at vurdere de årlige omkostninger i procent (ÅOP), hvor meget du skal betale i renter og gebyrer samt hvor lang en løbetid de forskellige låneudbydere tilbyder. Særligt ÅOP er vigtig i denne forbindelse, idet den jo netop fortæller dig, hvor meget dit lån vil komme til at koste dig på årsbasis. 

Om du vælger en kort eller lang løbetid bør i sidste ende komme helt an på din økonomi. Find det bedste lån lige nu uden, at du behøver sætte dig for hårdt i det økonomisk set med store månedlige afdrag. Omvendt er der selvfølgelig ikke den store fidus i at trække dit lån ud i længere tid end nødvendigt og dermed betale alt for mange ekstra renter.

Bedste lån i bank

Den næste type lån er det gode gammeldags banklån. Denne type lån vil typisk henvende sig til mennesker, der har en fast (og god) månedlig indkomst, ellers kan det nemlig blive rigtig vanskeligt at få banken til at sige ja til at låne dig penge. Find det bedste lån lige nu ved at sammenligne de forskellige betingelser hos bankerne. 

Fordele

 • Du vil få et lån til en lav rente.
 • Du vil være bedre beskyttet med et banklån.
 • Hvis det drejer sig om større beløb, så kan du som regel betale tilbage over lang tid.
 • Du kan få personlig rådgivning.

Ulemper

 • Find det bedste lån lige nu, hvis din økonomi er mere end i orden. Dette er nemlig hvad der skal til for at blive godkendt til et banklån.
 • Det er vanskeligt at blive godkendt til mindre beløb (Selv kassekreditter er efterhånden vanskelige at blive godkendt til).
 • Det er vanskeligt at blive godkendt til et lån, hvis du for eksempel er ung eller studerende.
 • Bankerne har en tendens til kun at være interesseret i de helt store lån, såsom til ny bolig eller ny bil.

Bedste lån til studerende

Næste lån i rækkefølgen henvender sig til de mange studerende derude, der jo som bekendt ikke har alverden at gøre godt med rent økonomisk set. Af denne grund vælger rigtig mange studerende derfor at tage et lån for at spæde lidt til SU’en. 

Det bedste lån til studerende er kort sagt lig med det klassiske SU-lån, hvor den studerende låner et månedligt beløb af staten til markedets absolut laveste rente. I forbindelse med SU-lånet er den eneste bagside faktisk selve det faktum, at man vælger at tage et lån – der jo netop skal betales tilbage. 

Find det bedste lån lige nu ved at besøge SU’s hjemmeside, så du kan se netop hvor gode betingelserne er.  Selve betingelserne ved en afbetaling af et SU-lån er desuden også et af markedets absolutte mest fordelagtige, så det vil for de fleste studerende være den helt ideelle løsning, når det nu skal være. 

På trods af denne mulighed er det forholdsvis lave beløb, man som studerende får i hånden med et SU-lån, slet ikke tilstrækkeligt. Faktisk er der ikke sket de helt store stigninger de sidste mange år, hvilket har gjort det mere nødvendigt end nogensinde før for mange studerende at optage et yderligere lån.

Eneste problem med denne løsning er, at bankerne som regel ikke vil røre de studerende med en ildtang. Af denne grund begrænses de studerende derfor til at finde deres lån på nettet, hvor de er langt mere sikre på at blive godkendt – især hvis det drejer sig om mindre beløb.

Bedste lån for unge

At finde det bedste lån lige nu som ung person lyder på papiret som en ganske overkommelig opgave. Der er som bekendt rigtig mange fordele ved at være ung, men at blive nemmere godkendt til et lån er desværre ikke en af dem. Hvis du står som 18-25-årig, og overvejer at optage et lån, kan det hurtigt gå hen og vise sig at være særdeles vanskeligt. 

I lighed med de studerende, der jo selvfølgelig typisk er yngre mennesker, ser det faktisk ofte endnu mere begrænset ud for unge, der ikke studerer, at finde det bedste lån lige nu. Selv hvis indtægten ikke er den værste i verden, skal der godt nok mere end en del overtalelse til, før banken vil give dig det grønne lys og låne dig penge. 

Hvis man oven i købet ikke har adgang til de fordelagtige SU-lån, ligger landet således, at du er nødsaget til at gå nettet for at finde pengene til for eksempel en ny computer. At finde det bedste lån lige nu er på nettet nemlig slet ikke så vanskeligt. 

Det kræver dog bare, at du bruger noget tid på at undersøge markedet for at finde det bedste lån til netop dine behov. Sidst, men ikke mindst gælder det for alle de ovennævnte låntyper, at du først og fremmest skal sætte dig ned og lave et realistisk budget, så du ikke kommer til at forpligte dig til noget, som du kun vanskeligt vil kunne komme ud af.