Små lån

Er du endt i en situation, hvor du af den ene eller anden årsag står og har brug for at låne et mindre beløb på eksempelvis 1.000 kr. her og nu? Selvom det for mange mennesker lyder af lidt, kan et lån på 1.000 kr. sagtens være med til at redde økonomien sidst på måneden, hvor alt er en lille smule presset, og hvis man eksempelvis er på overførselsindkomst, kan disse penge være sidste udvej. Det kan også være, at du står over for en forestående rejse, en konfirmationsfest, et guldbryllup, eller at du har brug for en ny computer, men det er i sidste ende helt op til dig selv, hvad du ønsker at bruge pengene på. Små lån er altså lån, du optager for at øge dit økonomiske råderum over en kortere periode, og det vil i princippet være muligt at låne lige akkurat det beløb, du står og har brug for. Man bør dog være opmærksom på, at disse former for små lån kun bør benyttes i situationer, hvor det er absolut nødvendigt, eftersom der er forholdsvis høje renter på dem. Man bør derfor ikke optage små hurtige lån, hvis man blot har brug for et lille beløb for sjov.

Find de bedste små lån online

små lån onlineDu finder nedenfor i tabellen en samlet oversigt over samtlige låneudbydere, der giver dig muligheden for at optage disse smålån, og du kan desuden se, hvilke krav de forskellige udbydere stiller til dig som låner.

Når det kommer til at låne små beløb, er det faktisk en af de nemmeste ting, du kan foretage dig, da der er tusindvis af måder, hvorpå du kan optage små lån på minuttet i situationer, hvor du lige står og mangler lidt ekstra kontanter her og nu. At låne disse forholdsvis små beløb bliver ofte omtalt som små forbrugslån, som er en nem måde at låne penge på, da du oftest vil have pengene på din konto i løbet af ganske få timer. Det kan dog ende med at blive rimeligt dyrt for den enkelte låner at anvende forbrugslån, da de kan give hårde bagslag grundet de høje renter. Der findes et hav af danske firmaer, der forsøger at tiltrække mulige lånere, og dette er nemmere at gøre, eftersom du her ikke har en kreditor til at kigge dine papirer igennem og lægge en plan for dine ydelser. Når det gælder smålån, kan du endda foretage disse, selvom du er registreret i RKI, men disse lån vil aldrig kunne betale sig. Du bør overveje et forbrugslån, såfremt du har en sund økonomi, og herudover bør du naturligvis undersøge markedet forinden for at sikre dig selv det bedste tilbud. På vores sammenligningsliste her på mikrokredit.dk får du mulighed for at sammenligne de forskellige forbrugslåns udbydere med hinanden, så du kan finde lige akkurat det lån, der matcher med dine specifikke krav og ønsker.

Små lån på minuttet

Når du skal ansøge om de små lån, er der her tale om en utrolig hurtig og nem proces, der foregår over nettet, og det vil som regel være meget hurtigere, end hvis du selv går ned i banken. Såfremt du vælger at søge om et forbrugslån i banken, kan låneprocessen tage tid, da du først skal have et møde med din bankrådgiver, og hernæst er du nødsaget til at vente på et svar. Men med disse små hurtige lån får du pengene udbetalt på din bankkonto ganske kort tid efter, at du har søgt om lånet, og det er naturligvis en kæmpe fordel, såfremt du akut står og skal bruge pengene her og nu til noget bestemt. Hernæst giver disse små lån dig desuden frihed til helt selv at bestemme, hvad du ønsker at bruge dine lånte penge til. 

Lån små beløb – fra 1.000 til 7.000 kr.

smålånDe mindste lån, du har mulighed for at optage online, vil oftest være i størrelsesordenen mellem 1.000 og 7.000 kr., og de kan som sagt optages ekstremt hurtigt samt helt uden sikkerhedsstiftelse. Herudover er disse lån desuden kortfristede, hvorfor du kan forvente en kortere afdragsperiode på mellem 10 og 45 dage, alt afhængig af den pågældende udbyder samt størrelsen på lånet. Det gælder dog i langt de fleste tilfælde, at du blot skal acceptere de få vilkår, før at du kan blive godkendt til disse små online lån, og du kan ansøge direkte via enten din smartphone, tablet eller pc. Lån små beløb såfremt du er på udkig efter en kortfristet og midlertidig løsning.

Hvad kræver det at optage små lån?

Der er forskellige krav til, hvem der kan optage små lån, afhængig af hvilken låneudbyder man ønsker at bruge. Dog gør det sig generelt gældende, at det kræver langt mindre at blive godkendt til et hurtigt lån end eksempelvis et boliglån. Alderskravet til optagelse af små lån varierer fra alt mellem 18 år til 25 år, og den kreditvurdering du skal igennem, er langt fra lige så omfattende og tidskrævende, som når du optager enten et billån eller boliglån. Er du registreret som værende dårlig betaler i RKI, er der forskellige betingelser fra låneudbyderen som oftest indbefatter, at du er nødsaget til at fremsende kopier af din årsopgørelse samt dine seneste lønsedler. Der kan desuden være forskellige krav om, at du som låner skal være dansk statsborger, har dansk telefonnummer, en aktiv e-mailadresse samt har dansk folkeregistreringsadresse.

Hvad bør man være opmærksom på, når man skal optage små lån?

Du bør desuden være opmærksom på, at der er stor forskel mellem udbyderne, når det kommer til renterne på disse små hurtige lån. Renterne afhænger af lånets størrelse, din kreditværdighed samt løbetiden, eftersom at den pågældende låneudbyder løber en større risiko ved denne type lån, da du som låner ikke stiller sikkerhed for lånet i en fysisk gestand. Renten fungerer således som udbyderens sikkerhed, så hvis du har en solid privatøkonomi, vil du muligvis kunne få tilbudt et lån med en lavere rente. Det er dog vigtigt at nævne her, at renten er individuelt beregnet, hvorfor det er vigtigt, at du selv sørger for at undersøge markedet grundigt forinden samt kigge efter ÅOP for at være sikker på, at du får det bedste tilbud. ÅOP står for årlige omkostninger i procent, og det er lovpligtigt, at låneudbyderne tydeligt oplyser dette tal, så du som låner nemmere kan sammenligne udbyderne med hinanden, og i dette tal er både renten og stiftelsesomkostningerne medregnet. Løbetiden på disse små online lån vil som regel være kort, men den kan dog variere fra en enkelt måned og helt op til 10 år på større lån. Det er derfor utroligt vigtigt, at man sørger for at afdrage på lånet gennem hele løbetiden, eftersom det kan have fatale konsekvenser for dig, hvis du ikke tilbagebetaler lånet til aftalt tid.