SMS lån

Vi holder alle af at bruge penge. Det er dog ikke altid, at økonomien rækker så langt, og der kan derfor i løbet af livet opstå et behov for at tage et lån ret akut. Der følger dog en række betingelser, krav og regler ved en sådan handling, og det kan til tider være besværligt at låne. 

Et lån der dog forenkler processen, og gør det nemt at få penge, til det du står og mangler, er et SMS lån. Ved dette følger også en række krav og betingelser, men hos os kan du få et overblik over, hvad der er vigtigt at overveje, hvis du vil tage denne type lån. 

SMS lån – hurtig udbetaling 

Det hurtige, online SMS lån er en meget hurtig og effektiv proces, og kort tid efter anmodningen kan du stå med penge på kontoen. Dette er dermed et ideelt lån, hvis du med et kort varsel har fået brug for penge. Skal du for eksempel på spontan ferie, har du netop fundet den perfekte taske, eller trænger køkkenlågerne til at blive skiftet, er det dejligt at modtage beløbet hurtigt. Der er altså tale om en yderst hurtig udbetaling. 

Hvor hurtigt udbetalingen kan finde sted, afhænger dog at udlåner. Forskellige pengeinstitutter tilbyder et sådan lån, men udbetalingstiden varierer, og det er dermed vigtigt at lave en grund søgning, hvis du vil finde udbyderen med kortest udbetalingstid. 

At derer kort udbetaling på SMS lån, betyder dog samtidig, at der ofte er en kort løbetid på lånet. Løbetiden beskriver, hvor lang tid du har til at tilbagebetale lånet. Jo længere denne er, jo bedre tid har du. Er denne omvendt kort, skal du hurtigt kunne tilbagebetale det lånte beløb. Ved denne slags lån sker en hurtig udbetaling, men ofte gælder tilsvarende en hurtig tilbagebetaling. 

SMS lån – nem udbetaling med det samme

SMS lån har en kort udbetalingstid, og nogle låneudbydere tilbyder sågar at du kan have pengene inden for 30 minutter. Det gælder dog om at finde den rigtige udbyder, med den korteste udbetalingstid, så du kan få pengene ind på kontoen så hurtigt som muligt. Det er dermed oplagt, hvis du akut har brug for penge. 

Lånet er karakteriseret ved at være relative små beløb, der lånes, da de er nemme og hurtige at tage, og dermed kan benyttes i nødstilfælde. Måske er betalingen for husleje overskredet, opvaskemaskinen er gået i stykker, eller du har fået et hul i tanden.Opstår der akutte problemer, er det nødvendigt at kunne få fat i penge med det samme. 

SMS lån uden kreditvurdering 

Dette lån kræver ikke, at du stiller kaution, pant eller anden sikkerhed. Der er tale om, at du låner uden kreditvurdering. Udlåner laver ikke et baggrundstjek, og du behøver derved ikke at stille nogen form for sikkerhed for, at du kan tilbagebetale. Ved andre lån kræves det, at du stiller sikkerhed for lånet, så banken kan sikre sig, at du kan tilbagebetalt gælden. Da dette ikke er en nødvendighed ved lånet, er processen ved denne låneform dermed hurtig og effektiv, da et eventuelt baggrundtjek forsinker forløbet. 

Samtidig skal du ikke øremærke lånet, eller på anden måde angive hvad pengene skal bruges på. Udlåner blander sig ikke i, hvorfor du har behov for at låne, og du bestemmer selv, hvad beløbet benyttes til. Dette lån er ofte kendetegnet ved at være relative små beløb, der lånes, men dette ændrer ikke på udgangspunktet; udlåner laver ikke baggrundstjek på hverken din økonomi eller brugen af lånet. Om du mangler penge til en ny vaskemaskine eller en ny mobiltelefon er underordnet.    

SMS lån trods RKI er stadig muligt

Du kan risikere at være registreret i RKI, der er kort for Ribers Kredit Information, og dette er et register over dårlige betalere i Danmark. Har du en minimumsgæld på 7.500 kr. til det offentlige, og har du efter et vis antal rykkere ikke betal dine regninger, ender du i RKI. Det er dog muligt at komme ud af registeret igen, hvis du tilbagebetaler din gæld.  

Er du så uheldig at være havnet i RKI, kan det have konsekvenser for dine lånemuligheder. Diverse pengeinstitutter har større tilbøjelighed til at give afslag på lån, hvis du er registreret som dårlig betaler. Det er dog ikke umuligt, og nogle lånegiver tilbyder, at du kan låne alligevel. Et lån der er muligt at tage, er et SMS lån. Flere udbydere tilbyder dig at tage online lån hos dem trods du er registreret som dårlig betaler og du har dermed mulighed for at låne penge trods RKI.  

SMS lån – RKI er ingen hindring – se her hvorfor

Du kan altså stadig tage et lån, selvom du er registeret som dårlig betaler i Danmark. Ved SMS lån er RKI ingen hindring, men dette kan komplicere processen. Forskellige pengeinstitutter tilbyder dette lån, selvom du er registret i RKI. Det kan dog være mere besværligt at låne, og der kan stilles begrænsninger for, hvor mange penge du må få. 

Nogle udbydere tilbyder et lån på 2000 kr. selvom du er i RKI, mens det ved andre er et lavere eller højere beløb, der tilbydes. Der stilles dog oftest en strengere begrænsning på lånet, hvis du er i RKI, og derfor har svære ved at tilbagebetale. Det er forskelligt fra udbyder til udbyder, hvad beløbsgrænsen er, og du skal derfor undersøge mulighederne nøje.    

Får du alligevel mulighed for at låne, trods RKI, kan det være med til at afbetale noget af den gæld, der i første omgang fik dig registreret. Et enkelt, to eller flere lån, kan give dig penge, på en konto der bløder, og dermed hjælpe dig med at blive afskrevet som dårlig betaler i Danmark. Lykkes dette, får du igen frihed til at bruge pengene på ting af eget valg, og når du er ude af RKI, kan du tage flere lån uden bekymringer. 

SMS lån, mobillån eller mikrolån?

SMS lån eller mobillån var engang kendetegnet ved, at lånet blev taget over SMS, og du blot skulle sende en besked til udlåner – denne metode er man dog gået væk fra og skal i dag forstås som et hurtigt og nemt mikrolån, som stadig kan foretages via smartphone online og med NemID. Dette er dermed en let og hurtig proces. Denne slags lån sammenlignes derfor ofte med kviklån, der på samme måde er lån, der kan tages hurtigt og nemt. Desuden gælder ved begge lån, at det ofte er lavere beløb, som lånemodtager har brug for. 

På samme måde er det ofte ved begge lån, at der er brug for pengene med det samme, hvorfor udbetalingstiden er kort ved både kviklån og SMS lån.  

Den største forskel på de to typer af lån, som er meget ens, er dog, at ved sidstnævnte er det oftest de noget mindre beløb der lånes, og kan nemt gøres via mobilen. Mens kviklån sagtens kan være større lån på flere titusinder kroner også. 

Lån via SMS – det er let

SMS lån foregår i dag ikke helt, som det gjorde engang, hvor man blot lånte ved at sende en SMS. Dog er det stadig næsten lige så nemt som altid. For det kræver ikke meget mere end NemID og så naturligvis en smartphone med internetforbindelse. Dette er dermed en af de hurtigste og nemmeste måder at låne på. Du har oftest din mobil ved hånden, og det kræver dermed ikke mere end et par klik at få penge på kontoen. Samtidig er vi i dag meget vant til at bruge vores telefoner, og den meste kommunikation foregår over telefonen alligevel. Det er derfor naturligt, at også lån kan tages på denne måde, og denne låneform er dermed blot en almindelig del af det samfund, vi lever i. 

Det er desuden ganske let for enhver at låne på denne måde. De fleste ved, hvordan man benytter en mobil og er vant til den i dagligdagen. Derfor har mange låneudbydere også gjort det nemt at tilgå deres sider og lån via enhver smartphone. 

Dette lån favner dermed også bredt, og gør det let for både unge og ældre at låne. Denne type lån er dermed også blevet et lettilgængeligt og naturligt element i hverdagen pga. denne digitalisering. 

SMS lån – gratis!

Når du tager et lån, skal du have for øje, om det du har udset dig, også er det billigste. Prisen på et lån afhænger især af renterne og de årlige omkostninger i procent (ÅOP). 

Renterneer et ”gebyr”, der beregnes i procentdel, og skal betales tilbage ud over det lånte beløb. Kort forklaret; Har lånet en høj rente, skal der dermed betales meget tilbage ud over lånet. Er renten omvendt lav, skal der ikke betales lige så meget tilbage. Ved en lav rente får du dermed mere ud af lånet, da flere penge går til eget forbrug og aktiviteter af eget valg.  

ÅOP er dog det vigtigste nøgletal at gå efter, når du sammenligner lån. For det er den samlede pris for lånet eller kreditten, angivet i procent per år af det beløb du har lånt.

Dog kan det også lade sig gøre at finde gratis SMS lån. Ved et gratis lån er der fx ingen renter, hvorfor lånet er rentefrit og uden skjulte gebyrer. Forskellige banker og pengeinstitutter tilbyder rentefrie lån, men dette indeholder ofte begrænsninger. Nogle udbydere tilbyder hele det første lån gratis, mens andre tilbyder 30 eller 60 dags rentefrit lån. 

Det gælder dog om at finde de rigtige udbydere, der tilbyder rentefrie lån, da dette ikke gælder alle. SMS lån er ofte kendetegnet ved, at lånemodtager låner et lille beløb, og derfor er det ideelt med et gratis lån. 

Ved et lån kan der dog også stilles krav om betaling af andre gebyr end renter. Dette er eksempelvis oprettelsesgebyr. Ønsker du dermed et gratis lån, skal du finde en udbyder, hvor der ingen gebyr er. Dette kræver en grundig søgning, men det er muligt at finde. Også inden for SMS lån findes udbydere, der tilbyder et fuldstændig gratis lån, du skal blot lede efter dem. 

SMS lån fra 18 år og op

Der følger en række krav og regler, som skal overholdes, hvis du ønsker at tage et lån. Dette er ikke mange, og overordnet er denne låneform let og lige til. Du skal dog overholde aldersgrænsen. Denne kan variere fra låneudbyder til låneudbyder, og nogle steder skal du være 21 år, andre steder skal du være 20 år, og endelig findes en lavere aldersgrænse et tredje sted. Som hovedregel gælder dog, at du skal være 18 år. 

Dette krav skyldes, at du først som 18-årig er myndig, og i realiteten først som 18-årig er myndig og selv bestemmer. Aldersgrænsen hindrer dermed, at unge, der ikke kan overskue konsekvenserne af deres handlinger, tager et lån, som de ikke kan tilbagebetale. Især da SMS lån er lette at tage, og da de fleste unge under 18 år har mobiltelefoner, ville de være for risikabelt at tillade denne låneform til personer under 18 år.  

Er du 18 år, er det dog de fleste steder lige så nemt, som for ældre personer, at låne penge. Som 18-årig har du desuden ofte behov for penge, da du befinder dig i en periode, hvor du begynder at blive selvstændig. Selvstændighed koster penge, lige meget om disse skal gå til mad, en tur til tandlægen eller en bytur. Samtidig er den løn, du får som 18-årig ikke høj. Et sådan lån kan dermed give dig, som ung, en lille smule ekstra penge på kontoen, til at gøre hverdagen lidt lettere. 

SMS lån uden NemID

Når du skal tage et lån, gøres dette lettest med NemID. Et NemID er en log-in-løsning til danske netbanker og offentlige hjemmesider, og du har som dansk statsborger dit eget private NemID. Eksempelvis gør dette låneprocessen nemmere, da banker og øvrige pengeinstitutter ved hvem du er, når du bruger dit NemID. 

Det er dog ikke umuligt at låne uden. Forskellige låneudbydere tilbyder lån uden NemID, og det handler dermed blot om at finde disse. Dette gælder også for SMS lån, hvor det ved enkelte udbydere er muligt at låne uden NemID. At låne uden NemID gør processen mere besværlig, og et relativt let og enkelt lån bliver mere kompliceret, men dette er dog stadig en mulighed.