Find det billigste billån

En bil kan få afgørende betydning for din økonomi og din hverdag. Den giver dig fleksibilitet, så du kan udvide dine jobmuligheder. Du kommer derudover til at spare betydningsfuld tid hver dag i forhold til både indkøb, hente og bringe børn, kørsel til og fra arbejde og mange andre gøremål. 

Det er dog de færreste mennesker, som har råd til at købe en ny bil kontant. Du har derfor 2 overordnede muligheder, når du vil optage det billigste billån: Du kan finde det online, eller du kan få det hos din bilforhandler.

Herunder bliver du guidet igennem de forhold, du skal have kendskab til, når du vil have det billigste billån.

Hvad er et billån?

Et billån gør dig i stand til at købe din egen bil, selvom du ikke har økonomien til at betale det fulde beløb for den på én gang. Du kan optage dit billån på nettet eller hos en forhandler. I begge tilfælde bliver der lavet en kreditvurdering af dig i forbindelse med din ansøgning om lånet. Kreditvurderingen har til formål at afdække, hvor stærk din økonomi er i forhold til størrelse på dit ønskede lånebeløb til køb af bil. Det er både til din og bankens fordel, at du låner penge med dokumentation. 

De undersøger din økonomi ved at få indsigt i din seneste årsopgørelse samt dine seneste lønsedler. Banken kan derved sikre sig, at du økonomisk er i stand til at afdrage på lånet. Og du undgår at optage et dyrere lån, end du er i stand til at betale tilbage. 

Når du låner penge til en bil på nettet, er det i form af et forbrugslån. Du kan selv sammensætte lånet i forhold til ønsket lånebeløb samt længde på afbetalingsperiode – og med fokus på at opnå det billigste lån for dig. 

Hvordan får jeg det billigste billån?

Et lån er forbundet med omkostninger i form af renter og gebyrer samt engangsbetalinger (Stiftelsesgebyr og PBS-gebyr). Det er vigtigt, at du er bekendt med et billåns samlede omkostninger, før du underskriver et tilbud om lån.

Der findes mange lånudbydere på nettet, som giver dig mulighed for at sammensætte det billigste billån. Der er forskel på mennesker og deres økonomier. Hvad der er det billigste billån for én person kan være dyrt for en anden person.

Ved at gøre brug af følgende råd kan du blive i stand til at få det billigste billån for dit vedkommende:

  • Sammensæt et lån som matcher størrelse på din økonomi
  • Sørg for at størrelsen på de månedlige afdrag matcher dit budget
  • Brug tid på at undersøge dine lånemuligheder 
  • Ansøg om lån hos den onlinebank som matcher dine ønsker og behov

Når du optager et lån, skal du altid tage højde for din økonomi. Det billigste billån er ét, som matcher dine økonomiske forhold. Du kan spare mange penge, når du sætter dig ind i dine lånemuligheder, og når du får indblik i din økonomi. 

Det kan svare sig økonomisk, at du sammenligner flere onlinebanker, når du vil finde det billigste lån på nettet. 

Hvor er det billigste billån?

Når du optager lån på nettet, får du de bredeste og største valgmuligheder i forhold til typer af lån samt udbydere. Fordelen er, at du kan sammenligne flere tilbud om billån. Dermed kan du blive i stand til at finde og godkende det billigste billån for dit vedkommende. 

Det er vigtigt, at du sætter dig ind i et låns fulde omkostninger. På nettet vil du finde mange lånudbydere, som annoncerer med at have det billige billån. Det kan være, de har en ekstra lav rente på deres lån, eller det kan være, du slipper for at betale et oprettelsesgebyr for din kreditaftale. 

Du finder det billigste billån, når du sætter dig ind alle betingelser, som er forbundet med et bestemt lån. Selvom et lån har en lav rente kan det være, at det pågældende lån er forbundet med skærpede krav i forhold til indfrielsesmuligheder. 

Når du optager et billån på nettet, adskiller det sig fra det billån, som du vil optage hos en forhandler. På nettet vil dit billån fungere som et forbrugslån, hvor du er fri til at bruge pengene, som du vil. Du stiller ikke sikkerhed for lånet, og lånudbyderene får derfor ikke kendskab til, hvad du vælger at bruge pengene på.

Når du optager et onlinelån, kan du selv være med til at påvirke dets samlede pris.

Sådan får du det billigste billån hos forhandleren

Vælger du at optage et lån hos en forhandler, skal du stille sikkerhed for lånet i form af din bil. I praksis betyder det, at hvis du ikke er i stand til at betale lånet tilbage til forhandleren, vil denne inddrage dit køretøj. 

Når du ønsker at finde det billigste billån hos en forhandler, skal du både forholde dig til lånebeløbets størrelse, længden på afbetalingsperioden samt din økonomi.

Du får de største chancer for at få en lav rente på dit lån, når du har en sund økonomi. Des større balance, der er imellem lånebeløb og din økonomi, des billigere billån vil du kunne få.

Du skal være opmærksom på, at længden på afbetalingsperioden spiller ind på lånets samlede omkostninger. Des længere afbetalingsperiode, des flere penge vil dit billån koste.

Du får det billigste billån samlet set ved at vælge en kort afbetalingsperiode. Med dette valg kommer du til at betale flere penge i afdrag om måneden. Til gengæld kan du hurtigere få afviklet dit lån og blive fri for ydelserne og renters rente. 

Dette skal du vide om billige billån med fast, lav rente

Når du undersøger dine lånemuligheder, finder du forskellige typer af renter. Der findes de variable, og der findes de faste. Der er fordele og ulemper forbundet med begge udgaver. 

De variable renter følger den aktuelle og gældende markedsrente, og derfor vil rentesatsen svinge. Fordelen ved denne type rente er, at den er billigere sammenholdt med den faste rente.

Med en fast rente ved du præcist, hvad du betaler, da renten ikke ændrer sig. Dette har stor betydning for mange bilejere, da det giver sikkerhed og tryghed at have en fast rente.

Generelt vil den faste rente være dyrere end den variable, da du betaler for sikkerheden og trygheden ved at have samme rentesats igennem hele afbetalingsperioden. 

Vil du gerne have sikkerheden med den faste rente, skal du gå efter de lånudbydere, som kan tilbyde de laveste rentesatser. 

Lånudbyderne på nettet er pålagt at offentliggøre alle økonomiske informationer omkring deres bankprodukter, så du som forbruger har fuld indsigt i et låns økonomiske betingelser. 

Når du har flere udbydere at vælge imellem, som tilbyder fast, lav rente, er det en fordel at undersøge de samlede tilbagebetalingspriser. Dermed kan du udpege det billigste billån for dit vedkommende.

Hvad er billige billån uden udbetaling?

Du har mulighed for at finansiere din bil enten med eller uden udbetaling.

Der kan være flere grunde til at vælge det billigste billån uden udbetaling. Hvis du ikke har økonomi til at betale for en del af købsprisen, eller hvis du ønsker at bruge dine penge på andet end en bil, kan du vælge et billån uden udbetaling. 

Har du fået nyt job og er der pludselig behov for en bil, er det ikke sikkert, du har en opsparing, som kan betale en del af købsprisen. I dette tilfælde kan det være aktuelt at slippe for udbetalingen, når du erhverver bilen. 

Det kan også være, at du prioriterer at bruge dine penge på andet end en bil og derfor ønsker at undgå udbetaling. 

Du skal i denne forbindelse være opmærksom på, at renten vil være højere. Når en bank låner penge ud uden krav om udbetaling, løber de en højere risiko. Denne betaler du for i form af højere renter. 

Derudover kan der være højere krav i forbindelse med kreditvurderingen af dig. Dette handler om, at banken vil sikre sig bedst muligt, at du har en sund og stærk økonomi, så du kan betale dit billån uden udbetaling tilbage. 

Find det billigste billån ved at sammenligne dine lånemuligheder

Når du vil finde det billigste lån, skal du afsætte tid til at undersøge flere lånudbydere. Det er uforpligtende at ansøge om et billån på nettet. Det er en fordel at indhente flere tilbud om lån, når du vil sammenligne dine lånemuligheder. 

Når du har modtaget forskellige tilbud, finder du det billigste lån ved at sammenligne dem ved hjælp af punktet om ”Årlige Omkostninger i Procent” (ÅOP). I dette punkt er der medregnet alle lånets samlede omkostninger. Ved at udpege det lån, som har den laveste ÅOP, finder du det billigste lån.  

Det er først, når du underskriver et lån, at det bliver bindende for dig.

Kilde: https://www.bil-sitet.dk/billaan-bilfinansiering