Nye lån

Lånemarkedet er i konstant udvikling med nye finansieringsmuligheder, der hele tiden ser dagens lys. Særligt de små, hurtige lån er populære bankprodukter på nettet, og derfor vil du se mange typer af disse lån.

Er det første gang, du bevæger dig ind på det store lånemarked, kan det virke uoverskueligt at finde den låneudbyder, som kan give dig de mest favorable vilkår og priser.

Herunder bliver du guidet igennem de vigtigste forhold, du skal kende til for at være klædt godt på til at optage ét af de nye lån.

Mulighederne med nye lån på nettet

Så længe du opfylder kravene til at kunne ansøge om et lån, har du mulighed for effektivt og sikkert at låne penge til et forbrugsgode eller måske en rejse. 

Den helt store fordel ved særligt de hurtige lån på nettet, er, at mange flere personer kan komme til at låne penge. Hos de fleste lånudbydere af SMS lån finder der ikke en individuel kreditvurdering sted i forbindelse med ansøgning. 

Denne automatiske godkendelse gør det hurtigt at kunne låne penge. Oftest vil pengene blive overført til din konto dagen efter afsendt ansøgning.

Dog skal du i denne forbindelse være opmærksom på, at priserne på disse typer af lån typisk vil være højere end lån med kreditvurdering.

Du kan nemt ansøge om lån med din mobiltelefon, som giver dig stor fleksibilitet omkring ansøgning. Eneste redskab du skal bruge, er din NemID.

I ansøgning vælger du selv, hvor mange penge du vil låne samt din ønskede afbetalingsperiode.

Herunder ses et udpluk af de største fordele med lån på nettet:

 • Mange flere personer har mulighed for at kunne låne penge
 • Det er effektivt og fleksibelt at ansøge om lån 
 • Du bestemmer selv lånebeløb og løbetid
 • Du har gode muligheder for at sammenligne flere lån og derved finde det bedste for dig
 • Ingen sikkerhedsstillelse 

Hvad betyder det for dig som forbruger med nye lån på vej?

Det er til fordel for dig som forbruger, at der komme nye lånefirmaer samt nye typer af lån på markedet. Dette er med til at skabe konkurrence. 

De mange lånudbydere kan skabe konkurrence om kunderne gennem enten lukrative lånevilkår eller favorable priser.

Derfor vil du finde forskellige vilkår hos de mange udbydere.

Det er en god idé for dig som potentiel låntager at undersøge dine muligheder for at optage et lån på nettet. Både med hensyn til vilkår og betingelser vil der være lånudbydere, som er mere fordelagtige for dig end andre.

Det kan være, at du som førstegangskunde har mulighed for at få en rentefri måned, eller at du kan ansøge om et større beløb som følge af din alder.

Derfor er det til din fordel at undersøge udbyderne.

Hvem er lånudbyderne bag de nye SMS lån?

Der vil være både kendte og ukendte banker på det digitale marked for lån. Typisk vil de nye SMS lån være udbudt af ukendte lånefirmaer. Disse er mindre bankvirksomheder, som udelukkende er webbaserede. 

I princippet er der ingen grund til at gå udenom de små og ukendte bankvirksomheder på nettet, selvom du ikke kender dem.

Modsat de store banker, kan de små bankvirksomheder alene tilbyde netop SMS lån som bankprodukt. Derved ’specialiserer’ de sig i lige netop dette produkt og kan tilbyde særlige vilkår til deres kunder.

Du kan finde brugbare og hjælpsomme oversigter på nettet, som giver dig et totaloverblik over de mange forskellige lånefirmaer (både store og små).

Herved kan du nemt og overskueligt få et indtryk af de mange forskellige lånudbydere, du har mulighed for at ansøge om lån hos. Ved at få et overblik over de nye SMS lån bliver du i stand til blandt andet at udpege hvilket et, som måtte være det billigste for dig.

Dette gør du ved hjælp af punktet ”Årlige Omkostninger i Procent” ÅOP). Dette tal er det mest retvisende i denne forbindelse, da hvert låns samlede omkostninger er medregnet. 

Det lån der har den lavest ÅOP, er det billigste for dig.

Sådan ansøger du om de nye lån online

Onlinebankerne ved, hvad forbrugerne ønsker i forhold til at låne penge på nettet til privatforbrug. Ansøgningen skal være enkel, sikker og fleksibel, og udbetalingen skal ske effektivt. 

De nye lån online har gennemskuelige tidshorisonter med hensyn til både svar på ansøgning samt forventet udbetalingstid. 

Mange lånudbydere tilbyder at give deres kunder et straks svar på ansøgninger. Udbetalingen finder typisk sted efter 1 døgn. Dog kan du finde udbydere af hurtige lån, som udbetaler pengene allerede samme dag, som ansøgningen er sendt afsted.

På trods af forskelle imellem de mange onlinebanker, vil deres ansøgningsprocedurer i stort omfang minde om hinanden:

 1. Find den lånudbyder som har de vilkår og betingelser der passer til dig
 2. Angiv ønsket lånebeløb samt løbetid
 3. Indtast dine personlige oplysninger (navn, fødselsdato, kontonummer m.fl.)
 4. Afslut og godkend ansøgningen med NemID

Den automatiske godkendelse som mange onlinebanker opererer med, gør det nemt og enkelt for dig at kunne låne penge. Og dette er i blandt de største parametre, som gør netop små og hurtige lån populære. 

NemID er det primære redskab i ansøgnings- og godkendelsesprocessen. Alt det kræver for at ansøge om et lån, er en mobil (eller computer) samt NemID.

Hvad skal du være opmærksom på med nye lån i Danmark?

De største forskelle imellem de mange onlinebanker, handler om deres vilkår samt krav til ansøgerne.

Det væsentligste krav generelt i forhold til lån drejer sig om alder. Som udgangspunkt kræver det, at du er fyldt 18 år for at kunne ansøge om et hvilket som helst lån. Dog vil der være forskellige aldersgrænser på de mange nye lån i Danmark. 

Hos nogle onlinebanker er det et krav, at ansøgeren er fyldt 19 år, mens det hos andre er 23 år, som er minimumalderen.

Aldersgrænsen kan have indflydelse på, hvor mange penge du vil være i stand til at ansøge om hos de forskellige banker. Tendensen er, at des højere alder, des flere penge ville du kunne få mulighed for at låne. 

Dette skyldes, at bankerne vurderer, at ældre ansøgere generelt vil have større chancer for at have en højere og mere stabil økonomi.

Også i denne forbindelse kan det svare sig at være grundig i undersøgelsen af, hos hvilken bank du finder de bedste vilkår og betingelser for dig.

Det anbefales altid at sætte dig ind i det med småt. Det vil sige at læse alt den supplerende tekst, som du finder hos hvert lån. 

Selvom de nye lån gøre det nemt og hurtigt for dig at komme til penge, er det vigtigt, at du sætter dig ind i de pågældende lån. Det kan være nemt at blive forført at de mange muligheder for at komme til penge. For at sikre dig selv bedst muligt i forhold til din tilbagebetalingsevne, skal du sørge for fra starten af kun at ansøge om det beløb, som du aktuel står og mangler penge til.

Således kan du være med til at undgå at stå med en større gæld, end du er i stand til at betale tilbage.

Netop hvad konsekvenser angår ved ikke at overholde betalingsfristerne på dit kortfristede lån, kan det være forbundet med ekstra store omkostninger. 

Nye SMS lån kan være dit ideelle bankprodukt, når du har brug for et mindre beløb, der kan få enderne til at nå sammen i dit budget. 

Dette skal du vide om priserne på de nye, hurtige lån

Onlinebanker skal som alle andre virksomheder i samfundet tjene penge. Og dette gør de igennem priserne på deres bankprodukter. 

Generelt bliver hurtige lån anset som ’usikre lån’. Dette handler om, at bankerne påtager sig en stor risiko ved at låne penge ud uden kreditvurdering. I praksis betyder det, at de ikke har mulighed for at få indblik i ansøgernes private, økonomiske forhold (herunder årsopgørelse og lønsedler). Derved kan de ikke vurdere, om en ansøger økonomisk har mulighed for at betale sit lån tilbage.

I de tilfælde hvor låntagere ikke betaler deres lån tilbage, mister den pågældende lånudbyder sine penge. 

Og de tabte penge tjene udbyderen ind igen ved at sætte priserne på de nye, hurtige lån højere sammenholdt med lån med kreditvurdering. 

Dette er bankernes forretningsmetode. 

Du som forbruger ’betaler’ således indirekte for den risiko, som banken tager ved at låne penge ud med hurtig udbetaling til alle, som opfylder deres krav.

Forbrugernes sikkerhed i forhold til priserne på lån bliver løbende sikret af Finanstilsynet, som overvåger de mange lånudbydere. Det er f.eks. et krav fra tilsynets side, at alle priserne på lån skal være oplyst og gennemskuelige.

Gode råd i forbindelse med at optage lån

De nye lån der ofte ses i form af nye, hurtige SMS lån er bankprodukter, som oftest bliver optaget for at dække et akut behov for et mindre beløb (typisk mellem 1.000 – 15.000 DKK.). Dette kan være til at få privatbudgettet til at hænge samme en bestemt måned, eller det kan være for at finansiere en ny computer til studiet. 

Herunder finder du en række råd, du kan benytte dig af i forbindelse med at overveje lån, og som vil hjælpe dig med at finde det bedste lån:

 • Læg et budget for din privatøkonomi 
 • Lån realistisk fremfor for ambitiøst og undgå ikke at kunne betale dit lån tilbage
 • Sørg for at sammenligne flere lån

Når du på forhånd lægger et budget og finder dit månedlige disponible beløb, kan du se, hvor meget du vil være i stand til at betale af på dit lån hver måned.Det bedste lån afhænger af individuelle forhold. Og du har størst mulig chance for at finde det bedste og billigste lån, når du undersøger dine muligheder samt forholder dig til din økonomi.