Kviklån

Det digitale lånemarked indeholder mange forskellige typer af lån og betegnelserne er mange. Et kviklån dækker over mindre lån, som er nemme at optage over f.eks. din mobiltelefon, og hvor du selv kan indtaste lånebeløb.

Netop de små lån til privatforbrug er populære bankprodukter på nettet, da der er forbundet stor fleksibilitet, frihed samt effektivt med at optage dem.

Før du går i gang med at ansøge om et lån, kan du spare penge ved at sætte dig ind i forskellige forhold, som har betydning for at finde det bedste og billigste lån til dine behov.

Benyt dig af muligheden for at få oversigt over kviklån

Én af fordelene ved at optage lån på nettet er det store udbud af forskellige lånudbydere, du har mulighed for at blive kunde hos. Du kan finde hjælpsomme sider på nettet med oversigter over de mange lånemuligheder. 

Dette er et brugbart redskab for dig som potentiel låntager, da du herigennem kan finde den eller de udbydere, som måtte passe til dine ønsker og behov.

Det er uforpligtende for dig som forbruger at benytte dig af disse sider på nettet. De har til formål at liste de mange forskellige lånefirmaer og internetbanker og deres specifikke bankprodukter. 

Der vil være forskel på lånudbydernes krav, vilkår og lånerammer. Du kan nemt se samtlige forhold, betingelser og økonomiske vilkår hos hver enkelt udbyder.

Ved at benytte dig af en oversigt over kviklån, kan du hurtigt udpege, hos hvilke udbyder du f.eks. kan optage et lån som 18årig, eller hvor du kan få attraktive vilkår som førstegangslåner. 

Hvis du overvejer at optage et mindre lån til privatforbrug, bør du starte med at undersøge de mange muligheder. Det er vigtigt, at du finder flere forskellige tilbud på lån for at du bliver i stand til at udpege det bedste og billigste for dig.

Kviklån på 30 dage eller længere?

De små typer af lån har mange forskellige navne og betegnelser foruden kviklån (de kan både hedde SMS lån, mikrolån, minilån m.fl.). Der er dog ét forhold, som går igen hos dem, og det er i forhold til løbetiden. 

Løbetiden er den tid, et lån skal betales tilbage over. Du finder mange forskellige muligheder i denne forbindelse. Der er lånudbydere, som tilbyder lån på 30 dage. I denne situation vil lånet blive betegnet som kortfristet. Hos andre lånudbydere kan du vælge en løbetid på op til flere år.

Der er fordele og ulemper forbundet med begge muligheder, og det handler om, at du vælger den løbetid, som matcher din økonomi.

  • Vælg kort løbetid hvis du ved, du kan betale dit lån tilbage efter 30 dage
  • Vælg længere løbetid hvis du har brug for ekstra tid til at dele afdragene på dit lån op over

Hvis du ved, at du bliver i stand til at betale dit lån tilbage indenfor 30-40 dage, kan du med fordel vælge den korte løbetid. I dette tilfælde vil lånet blive optaget for at dække et akut behov for penge. Herved slipper du for at afdrage på dit lån igennem længere tid end nødvendigt, og hvor lånet blot vil blive dyrere for dig samlet set.

Har du brug for mere luft i din privatøkonomi, eller har du brug for mere tid til at afdrage på dit lån, kan du med fordel vælge en lånudbyder, som giver dig mulighed for at vælge længere løbetid. Des længere tid du har lånet, des dyrere bliver det samlet set. Det kan dog være forbundet med ekstra økonomisk frihed, at du har ’luft’ i privatøkonomien, selvom det vil tage dig længere tid at blive gældfri.

Du skal under alle omstændigheder vælge den løsning og løbetid, som passer til dig og dit budget.

Sådan finder du det bedste kviklån

Det vil altid være af interesse for dig som potentiel låntager at finde det bedste kviklån. 

Der er flere forhold, som influerer på dette.

Overordnet set vil det bedste lån være et, som du er i stand til at betale tilbage, så du kan blive gældfri igen.

Derfor skal du finde det lån, som passer bedst til din privatøkonomi. I denne forbindelse er det både lånebeløbet samt de månedlige afdrag (når du vælger et lån med længere løbetid), som har betydning for dig.

Selvom det er både nemt og enkelt at komme til penge i form af at optage et hurtigt lån, er det dog vigtigt at gøre sig overvejelser over lånerammen. Herved undgår du at komme til at optage et større lån, end du er i stand til at indfri igen. Det kan have konsekvenser for dine fremtidige lånemuligheder, hvis ikke du kan indfri dit lån.

Det bedste lån med længere løbetid finder du ved at få indblik i dit månedlige disponible beløb. Det er af dette, du skal betale lånets tilbagevendende gebyrer.

Foruden det økonomiske aspekt har du mulighed for at opnå særlige attraktive lånevilkår, som du kan finde ved at undersøge de mange forskellige låneudbydere. 

Det bedste lån findes ved at låne realistisk samt ved at finde den udbyder, som har vilkår, der passer til én.

Valg af lånudbyder 

Det er til fordel for forbrugerne, at der findes et stort udbud af både forskellige typer af lån samt lånudbydere. Herved har du mulighed for at finde den, som matcher dine ønsker. 

Der kommer konstant nye lånefirmaer til på markedet, og dette er med til at skabe konkurrence om kunderne. Derfor kan du finde særlige vilkår og lukrative fordele ved at optage lån hos lånudbyderne. 

Du skal så vidt muligt finde den udbyder, som både i vilkår samt krav matcher dig. Der kan være forskel på aldersgrænserne hos de mange udbydere. Her skal du vælge den, som passer til dig.

Derudover kan du finde udbydere, som tilbyder blandt andet:

  • Rentefrie perioder
  • Mulighed for straks godkendelse på din ansøgning
  • Udbetaling samme dag som ansøgningen er afsendt 
  • Attraktiv, lav debitorrente 
  • Ingen stiftelsesgebyr 

Dette er blot et udpluk af de mange fordele, du kan benytte dig af ved at undersøge de forskellige lånudbydere. Uanset hvilken udbyder du benytter dig af, og hvilket kviklån du vælger at ansøge om, skal du altid vurdere hele lånets samlede omkostninger.

Selvom renten kan være attraktiv lav, eller at du slipper for at betale oprettelses- eller stiftelsesgebyr, kan lånet stadig koste dig det samme som et andet lån.

Derfor skal du altid sammenligne dine lånemuligheder.

Find det billigste kviklån 

Et kviklån er hæftet med forskellige typer af omkostninger, hvoraf nogle vil væreengangsbetalinger, mens andre er tilbagevendende. Det kan være uoverskueligt selv at skulle udregne den samlede pris på et lån.

Hvis du har valgt at finde flere lån med forskellige løbetider eller lånebeløb, vil arbejdet med selv at skulle udregne det billigste lån være endnu mere komplekst.

For at spare dig selv for tid, skal du bruge tallet omkring ”Årlige Omkostninger i Procent”. Dette tal er beregnet til at sammenligne lån og finde det billigste af flere mulige.

I dette tal er der allerede medregnet et låns forskellige omkostninger afhængig af både lånebeløb og løbetid. Derfor er det et effektivt og retvisende tal, der kan identificere, hvilket et lån der samlet set vil være det billigste for dig at optage eller godkende.

En anden faktor der har betydning for dine muligheder for at finde det billigste kviklån er forberedelse. 

Det billigste lån finder du sjældent ved at ansøge om det første lån, du finder på nettet. Der kan være mange penge at spare ved at sætte dig ind i de forskellige tilbud om lån og deres forskellige vilkår og betingelser.

Dette skal du vide om rentefrie kviklån

Den store fordel ved det digitale lånemarked er blandt andet, at du kan søge på bestemte ønsker for dit lån. Når du søger på rentefrie kviklån, vil du få forskellige muligheder for lån, der giver dig et lån med rentefrie perioder. Det kan være attraktivt for dig, som vil have et større råderum i økonomien, mens du har et lån.

Det du skal være opmærksom på i denne forbindelse, er, hvor mange penge du har mulighed for at låne med de rentefrie vilkår. Ofte er der en maksimum grænse på, hvor stort et beløb du kan låne med muligheden for at få det rentefrit.

Selvom et lån ikke er hæftet med en rente, skal du fortsat være opmærksom på hvilke andre betalinger og omkostninger, som lånet har. Renten er ikke den eneste betalingspost du har, når du optager et kviklån. 

Her kan det være en god idé at forholde dig til ”ÅOP” for at få indblik i, hvad lånet kommer til at koste dig, selvom det er rentefrit. På den måde er du bedst stillet i forhold til at træffe dit valg om, hvilken type af kviklån, du ønsker at benytte dig af.

Du vil opleve, at der finder en kreditvurdering sted, når du ansøger om et rentefri lån. Her vil den pågældende lånudbyder foretage en hurtigt vurdering af din privatøkonomi. Det kan både være årsopgørelse, indkomster, fast arbejde, ubetalte lån og lignende, som banken opnår indsigt i.

Dette gør de for at sikre sig, at du vil være i stand til at betale dit rentefrie kviklån tilbage til dem. 

Kviklån med første lån gratis for dig

I blandt de attraktive vilkår kan særligt førstegangslånere opnå ekstra fordelagtige lånevilkår. Kviklån med første lån som gratis er et populært bankprodukt, da du slipper for at betale omkostningerne.

Dette kan være fordelagtigt for dig at benytte dig af, da du således sparer betydelige penge på dit lån. I denne forbindelse skal du udpege de lånudbydere, som tilbyder dette til sine kunder. Der er flere onlinebanker som tilbyder dette, og du kan vælge at være strategisk ved at ansøge om kviklån hos flere af dem.

Derved kan du benytte dig af muligheden for flere gratis lån som førstegangslåner.

Som altid er det en god idé kun at ansøge om det lånebeløb, du aktuelt har brug for – også selvom du har mulighed for at optage flere kviklån på samme tid. 

Det er ligeså nemt og enkelt at ansøge om et gratis lån, som det er med et almindeligt kviklån. Du skal finde den lånudbyder, som giver dig denne mulighed og ansøge direkte på dennes hjemmeside. 

Her skal du i ansøgningen indtaste dit ønskede lånebeløb samt løbetid.

Du skal bruge dit NemID som redskab til både at indsende og godkende et tilbud om lån.

Det er også nøglekortet, som gør det effektivt og enkelt at optage et kviklån. Du kan opleve, at der på visse lån er straks godkendelse på din ansøgning, og du har mulighed for at få pengene udbetalt allerede samme dag. Typisk vil der dog gå 1 dag, førend beløbet udbetales til din NemKonto.

Hvem kan ansøge om kviklån?

Mange personer har mulighed for at ansøge om kviklån, når der ikke er krav om dokumentation. Det betyder, at lånudbyderne ikke får indsigt i ansøgernes økonomiske forhold, og at flere personer kan blive godkendt til et lån.

Grundlæggende skal du opfylde følgende kriterier for at kunne ansøge om lån på nettet:

  • Være fyldt 18 år
  • Have NemID
  • Have mobil, tablet eller en computer 

Det gælder uanset hvilken en type af lån du vil ansøge om, at du skal være fyldt 18 år og derved være myndig. Derudover kræver det NemID for at ansøge om langt de fleste typer af lån på nettet. Endelig kan du ansøge om et lån over din mobil eller computer. 

Dette giver en høj grad af fleksibilitet omkring din ansøgning, at du i princippet kan ansøge om det, hvor end du befinder dig, så længe du har internetforbindelse. 

Når du ansøger hos lånudbydere, som tilbyder visse fordelagtige vilkår, kan du komme ud for at skulle dokumentere dine privatøkonomiske forhold. I denne forbindelse vil der være supplerende krav til at ansøge om et kviklån. 

Det vil altid stå oplyst hos hver enkelt lånudbyder, hvilke specifikke krav og betingelser der er til ansøgerne. Derved kan du nemt se, hvor du opfylder betingelserne.

Med det store udbud på markedet for lån til privat forbrug har du mulighed for at søge videre til andre banker, hvis du skulle være afskåret fra at ansøge om lån hos en bestemt bank.